Zaterdag 07 juli

  NORDIC WALKING TOCHT

NW-tocht Midden Delfland : “Vlietlandentocht

 

Wie, Wat, Waar, Wanneer:

 

*   Voor geoefende Nordic Walkers maar wandelaars zonder stokken zijn ook welkom!!

*   Nordic Walkingtocht op Zaterdag 07 juli 2018

    (9.30 uur - ±12.00 uur)                                                                                     

Wandelend vanaf de buitenrand van het dorpje Maasland lopen we in oostelijke richting. Eerst zullen we nog volop de verkeersdrukte van de A20 horen, maar al snel zal dat geluid vervagen en lopen we in het polderlandschap van Midden Delfland. We lopen o.a. langs achtertuintjes van bewoners in dit mooie gebied. De bloeitijd van de vlier nabij het Broekpoldergebied zal al wel voorbij zijn, maar het is toch een mooi pad om langs te trekken. Halverwege de tocht pauzeren we en wordt een drankje met versnapering aangeboden. We varen nog een klein stukje mee met een klein veerpontje om het “Bommeer” over te steken. Altijd leuk en het biedt mogelijkheid om verderop via een oud kerkepad naar onze startlokatie (Pannenkoekenboerderij ’t Sonnetje) terug te keren. Daar besluiten we deze tocht met een afsluitend gratis kopje koffie of thee.

 *Vertrek: 9.30 uur (vanaf parkeerplaats pannenkoekenboerderij ’t Sonnetje, Kortebuurt 15, 3155 EG Maasland)                                                        

Routebeschrijving vanuit Rotterdam: Vanaf de A20 richting Hoek van Holland neemt u afslag nummer 7, Maassluis/ Maasland. Onder aan de afslag gaat u rechts en direct weer rechts. Het parkeerterrein bij pannenkoekenboerderij ’t Sonnetje is na 75 meter aan uw rechterhand.

Vanaf veer Rozenburg-Maasluis slechts 2,5 km(!) naar de pannenkoekenboerderij: Veer verlaten en Deltaweg volgen tot over spoorlijn.

Rechtsaf (=Laan 1940-1945) en deze weg volgen tot onder viaduct A20 door. Na viaduct bij bushalte rechtsaf, het parkeerterrein bij pannenkoekenboerderij ’t Sonnetje is na 75 meter aan uw rechterhand.Voor routekaartje kijk op: http://www.sonnetje.nl/route/

    

*   Kosten: € 9,00 (incl. veerpontje, koffie/thee na afloop)                              

 

Aanmelding vóóraf verplicht: Tot uiterlijk vrijdag 6 juli a.s. !

         e-mail: sjoukje@walkingsjoukje.nl

        of tel.: 0181-399731  (mobiel nr. 06-42311454 alléén voor afmelding en/of  berichtgeving in noodgeval/overmacht !)