De Techniek

Wat is Nordic Walking

Nordic Walking is een intensieve manier van wandelen met speciale wandelpoles. Dit zijn een soort van skistokken, gemaakt van carbonfiber waardoor ze een sterk schokabsorberende functie hebben. Nordic Walking zorgt voor flink wat energie verbruik om zo op een sportieve, plezierige en veilige manier de gezondheid en vitaliteit van de deelnemer te bevorderen. De hartslag gaat bij Nordic Walking al gauw met een tiental slagen per minuut omhoog. Dit komt door de actieve beweging van het bovenlichaam, de stokafzet door de armen en de intensievere belasting van alle andere spieren. Nordic Walking kan worden beoefend door vrijwel iedereen, bij wijze van spreken van 8 tot zelfs ruim boven de 80 jaar.

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat Nordic walking leidt tot betere resultaten voor zowel fysieke als psychische aspecten van het menselijk lichaam.

Om optimaal van het gebruik van de poles te kunnen profiteren, heeft u de juiste techniek en het goede ritme nodig. Na een korte techniekcursus kunt u meedoen in het groepslesaanbod en maandelijks worden er langere tochten georganiseerd om de aangeleerde techniek verder in te slijpen.