Zaterdag 7 april

 Bergschenhoektocht

 

Wie, Wat, Waar, Wanneer:

 

*   Nordic Walkers en andere wandelaars zijn van harte welkom

   

 Startlokatie van deze tocht is de parkeerplaats van Golfclub “de Hooge Rotterdamsche”. De golflocatie is gelegen op een 25m hoge heuvelrug in het prachtige Rottemerengebied aan de noordkant van Rotterdam. Heuvelachtig gebied ook, want ooit puinstortlokatie geweest, maar daar is niets meer van te merken. Hedentendage dus een fraaie bosomgeving, zeker nu het voorjaar steeds meer zichtbaar en hoorbaar wordt. Het is tevens een veelzijdig recreatiegebied. Ik heb er een eigen wandelroute bedacht en in een afwisselende tocht verkennen we op die manier deels het LageBergseBos en deels het HogeBergseBos, lopen een stukje langs de Zevenhuizerplas en ook het oude riviertje de Rotte zal er niet in ontbreken. Hopelijk hebben  deelnemers na ca. 2,5 uur heel wat meer van dit gebied gezien en ontdekt. Bij de Brasserie van de golfclub drinken we dan samen nog een afsluitend kopje koffie of thee.

 Start tocht 9.00 (!) uur vanaf de parkeerplaats bij Golfclub Molenberg, Rottebanddreef 40, 2661 JK Bergschenhoek

Routebeschrijving: Komend vanaf bijvoorbeeld Voorne Putten rijd je er in iets meer dan een half uur naartoe of je nu kiest voor linksom rijden via de Beneluxtunnel of rechtsom rijden via de van Brienenoordbrug. Voor beschrijving van de route wil ik verder graag verwijzen naar de website van de Golfcub de Hooge Rotterdamsche: https://dehoogerotterdamsche.nl/

Kosten:   € 9,00 p.p. (incl. drankje met versnapering onderweg in de halfwegpauze en een gratis kopje koffie of thee na afloop)

 

Aanmelding vooraf verplicht: Tot uiterlijk vrijdag 6 april a.s. !

E-mail: sjoukje@walkingsjoukje.nl

tel. 0181-399731 (na 17.00 uur) mobiel nr. 06-42311454(alléén voor afmelding en/of in noodgeval/overmacht !)