Zaterdag 9 Maart

 “Meeuwentocht” in de Westerschouwen

 

Wie, Wat, Waar, Wanneer:

 

*    Nordic Walkers en andere wandelaars zijn van harte welkom

   

 “Meeuwenduinen”, het is de verzamelnaam van een prachtig duingebied behorend bij boswachterij de Westerschouwen. Dit duingebied is van 15 maart tot half juli voor wandelaars afgesloten wegens het broedseizoen van de meeuwen.

De Meeuwenduinen vormen een behoorlijk glooiend en tevens pittig zandtraject, maar in deze periode van het jaar veel beter begaanbaar dan hartje zomer als de warme zon het zand erg rul heeft gemaakt. Het is ongetwijfeld weer een schitterende tocht. De route voert ons o.a. door een ruig bos, over een prachtig breed strand en uiteraard door de Meeuwenduinen zelf, waar we kunnen we genieten van prachtige vergezichten.

Halverwege de tocht is weer een pauze (met drankje en versnapering) ingelast en we hopen omstreeks 12.00 uur op onze startlokatie terug te keren. Als koffielokatie(lunch locatie) is het dan ca. 5 minuten rijden naar restaurant Duinzigt (bij de rotonde einde Kraaijesteinweg).

 Start tocht 9.30 uur vanaf de grote parkeerplaats bij, A. vd Weijdeweg, Burgh Haamstede

Routebeschrijving:  Vanuit richting Rotterdam en Zierikzee via de N57 richting Burgh Haamstede. Bij de rotonde bij Haamstede linksaf en de N57 richting Middelburg blijven volgen.                                                                                            Op de N57 vervolgens bij de afslag R110 rechtsaf (de Daleboutsweg). Aan het eind van de weg linksaf de Hogeweg in slaan. Na ca. 700m. staat rechts van de weg een bord/richtingwijzer naar uitkijktoren. Hier rechtsaf (= Bosweg !!!) naar de grote parkeerplaats aan de A. vd Weijdeweg.

Carpoolen mogelijk vanaf carpoolplaats N57/Zwarte Dijk tussen Hellevoetsluis en Rockanje.  (Ik vertrek hier zelf om  8.40 uur)

Kosten:   € 7,50 p.p. (incl. drankje met versnapering onderweg in de halfwegpauze)

 

Aanmelding vooraf verplicht: Tot uiterlijk vrijdag 8 Maart a.s. !

E-mail: sjoukje@walkingsjoukje.nl

tel. 0181-399731 (na 17.00 uur)

mobiel nr. 06-42311454(alléén voor afmelding en/of in noodgeval/overmacht !)